Skip to content. | Skip to navigation

You are here: Home / Workshops / IJs- en Zandsculpturen

IJs- en Zandsculpturen

Event description

Zandsculpturen
Vroeger als kind kon je uren spelen met een schep en emmer om mooie zandkastelen te bouwen. Weer even helemaal dat kind in jezelf herontdekken? Wij bieden jou de mogelijkheid om je creatief helemaal uit te leven met deze leuke workshop. Wedden dat je het nog niet verleerd bent, anders helpen onze instructeurs jou met tips en trucs. De deelnemers worden ontvangen in een leuk restaurant aan een recreatieplas of strand locatie. Vervolgens wordt het thema van de dag bekend gemaakt. Veel gekozen is het thema ‘echte zandkastelen bouwen’, maar in overleg kunnen we dit ook aanpassen naar een eigen thema als zomer, flora en fauna, eigen organisatie ed.. Hierna komt het creatieve gedeelte: In teams van circa 5 personen maken ze eerst een ontwerp en gaan daarna aan de slag met het sculpturen zelf. Ze zullen flink wat overleg moeten plegen om een zo compleet, groot en mooi mogelijke zandsculptuur te kunnen realiseren. Het team met de mooiste zandsculptuur (dat het beste aan de opdracht voldoet qua samenwerking, originaliteit, realisatie en uitvoering) zal worden beloond met een mooie prijs. 

IJssculpturen
IJssculpturen is een gezellige en ontspannen activiteit waar je creativiteit op de proef wordt gesteld. Deze workshop kan het hele jaar door geboekt worden en wordt meestal buiten gehouden, maar kan ook binnen verzorgd worden. Allereerst wordt er een thema gekozen, waarna je een ontwerp gaat maken. Dit teken je in 3D uit zodat je tijdens het sculpturen geen details vergeet. In groepjes van drie personen ga je vervolgens aan de slag. Een kristal heldere ijsblok, de handschoenen en werktuigen staan al klaar! Plezier staat tijdens deze activiteit voorop, een drankje tussendoor is mogelijk. Tijdens deze workshop leren we iedereen de kneepjes van het vak kennen en zullen de ijssculpturen beoordeeld worden op de samenwerking en originaliteit door een “deskundige” jury. Wie maakt het mooiste sculptuur en gaat er met de prijs vandoor?

Programm Example

 • Ontvangst op locatie
 • Optie: drankje of lunch vooraf
 • Uitleg en start workshop met gezellige interactie met elkaar
 • Teams maken, ontwerp tekenen en taken verdelen
 • Afsluiting en leuke prijsuitreiking
 • Optie: borrelen, buffet, 3-gangen diner of barbecue

Deze workshop duurt circa 1 tot 2 uur, mede afhankelijk van de grootte van de groep en wensen.

Duration

Deze workshop duurt circa 1 tot 2 uur, mede afhankelijk van de grootte van de groep en wensen.

Location

Zandsculpturen is te boeken bij o.a.
 • Recreatieplassen in regio Arnhem en Nijmegen als Berendonck en Rhederlaag.
 • Ook bijvoorbeeld te boeken bij recreatieplassen als Aquabest en E3 strand (Eindhoven regio), De IJzeren man (Den Bosch), et cetera (vraag naar de mogelijkheden)
 • Of aan de kust van Nederland en België (elk strandbad)
IJssculpturen is te boeken bij o.a.
 • Vrijwel elk grand café en hotel.
 • Binnen in een zaal / ruimte
 • Bij u op locatie (WKR proof!)
 • Oftewel op vrijwel alle locaties

Prices starting at

De workshop Zandsculpturen is te boeken
- t/m 15 personen voor €337,50
- van 15-50 personen voor €22,50 per persoon
- van 50-150 personen voor €20,50 per persoon
- met meer dan 150 personen €19,50 per persoon

Prijzen zijn exclusief btw en exclusief eventuele toeslag entree recreatiegebied en parkeerkosten.  Op een afgesloten recreatieterrein geldt een verlaagd BTW tarief van 9% ter informatie. Vraag een offerte op! Bij slecht weer zullen wij 24 uur vooraf i.p.v. zandsculpturen (want is met regen helaas niet mogelijk) een binnen activiteit in overleg met u verzorgen (locatie/ruimte dan nader te bepalen).

De workshop IJssculpturen is te boeken
- t/m 15 personen voor €412,50
- vanaf 15-50 personen voor €27,50 per persoon
- van 50-150 personen voor €25,50 per persoon
- met meer dan 150 personen €24,50 per persoo

Prijzen zijn exclusief btw, exclusief werktafels en eventueel ruimtehuur (voor indoor ijssculpturen). Voor binnen hebben wij eventueel tegen meerprijs lekbakken beschikbaar. Tafels kunnen wij tegen toeslag ook leveren, opbouwen en afbouwen.

 • Voor beiden workshops geldt dat buiten regio Eindhoven geringe reiskosten worden doorberekend (vanaf 75 personen vervallen deze). Beide workshops zijn uiteraard inclusief begeleiding, benodigde materialen en een leuk prijsje voor het winnend team.

Costs extensions

Ten behoeve van catering vooraf en achteraf zie hiernaast prijsindicaties. Vraag naar onze foodbook! 

Meerprijzen vanaf 15 personen:
 • Teambuilding games: Tijdens de activiteit verzorgt onze begeleiding diverse verrassende teambuilding opdrachten per team. Wie neemt de leiding en werkt goed en efficiënt samen. Een leuke aanvulling op de citygame voor €7 p.p. extra. Vanaf 50 personen €5 p.p. extra.
 • Brain games: Tijdens deze activiteit gaat onze begeleiding elk team de mentaliteit en cohesie testen. Wie denkt snel, luistert goed en kent een olifantengeheugen. Een leuke mentale aanvulling op de citygame voor €7 p.p. extra. Vanaf 50 personen €5 p.p. extra.
 • Boerengolf: Sla om beurten in zo'n min mogelijk slagen een parcours van 4 holes met je team. Een leuke sportieve activiteit tijdens deze activiteit voor €7 p.p. extra. Vanaf 50 personen €5 p.p. extra.
 • Citygolf: Tijdens Citygolf doorloop je een parcours van 4 holes midden in de drukke stad of omgeving van deze activiteit. In hoeveel slagen bereik je team de hole? Kom hierachter voor €10 p.p. extra. Vanaf 50 personen €8 p.p. extra.
 • Bier proeverij: Leuk voor na de activiteit. Geniet van 3 bijzondere biertjes in een proeverij. Voor de dorstige mensen onder ons vanaf €15 p.p. extra inclusief bijhorend hapje.
 • Wijn proeverij: Leuk voor na de activiteit. Geniet van 3 bijzondere wijnen in een proeverij. Voor de culinaire mensen onder ons vanaf €20 p.p. extra inclusief bijhorend hapje..

Availability

Deze activiteiten zijn het hele jaar door te boeken. Bij slecht weer verzorgen we in overleg een activiteit binnen.

Offer request

(Verplicht)
 
 
 
 
(Verplicht)
 
 
(Verplicht)
 
 
(Verplicht)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Send to a friend

Filed under: